Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові міліція затримала двох учасників протесту проти мовного закону


Сьогодні вночі у Харкові на центральній площі Свободи міліція затримала двох учасників протесту проти ухвалення Верховною Радою закону про засади державної мовної політики.

Акція протесту розпочалася у вівторок близько 22:00, у ній взяли участь члени харківських осередків Спілки української молоді та «Молодої Просвіти». За словами одного з організаторів акції Костя Черемського, на площі були встановлені два намети.

Вже за годину стали прибувати правоохоронці, які заявили про заборону проведення акції протесту. Після сутички з міліціонерами двох протестувальників забрали до Дзерджинського райвідділу міліції Харкова, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Учасники акції кажуть, що їхній протестний захід безстроковий, але вночі вони вимушені зробити перерву – в очікуванні звільнення побратимів, а також для зміцнення своїх лав.

На 11:00 сьогодні свою протестну акцію анонсують члени харківської організації партії «Свобода». За словами її голови Ігоря Швайки, вони приєднуються до «загальнонаціональної мобілізації проти злочину влади щодо української мови».
XS
SM
MD
LG