Доступність посилання

ТОП новини

Влада залучила 12 тисяч соціальних працівників до передвиборчої роботи – Кужель


Влада залучила 12 тисяч соціальних працівників до передвиборчої роботи на провладні сили. Таку інформацію екс-голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, координатор громадського руху «Громадянський опір» Олександра Кужель оприлюднила у четвер на прес-конференцію у Дніпропетровську.

За її словами, середня зарплата кожного такого працівника складає до 2 з половиною тисяч гривень, перед ними поставлене завдання – обходити виборців.

«Вони зараз взяли 12 тисяч соціальних працівників, котрим платять зарплату в 2-2,5 тисячі на період виборів. Мені пишуть соціальні працівники з областей, що вони працювали вже по десять років із зарплатою в півтори тисячі, їх по 8 осіб було на область, а тепер беруть в кожну по 95-100 чоловік, навіть без стільця. Одне завдання – ходити від хати до хати, від квартири в квартиру. Чому це нікого не обурює ? Це наші з вами гроші, це наші податки», – зазначила депутат.

Олександра Кужель також розкритикувала ухвалення Верховною Радою законопроекту «Про засади державної мовної політики», назвавши його «найбільш банальним, тупим рішенням» влади, яка прагне «врятувати ситуацію з виборцями на Сході України».

Вона також закликала державних службовців попри все говорити українською мовою і звернулась з проханням до батьків на Сході України, щоб ті не позбавляли своїх дітей можливості вивчити державну мову, яка «дає перспективи у житті».

Наприкінці червня Дніпропетровська облдержадміністрація повідомила про трикратне збільшення штату працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в регіоні «для підвищення якості соціального обслуговування родин, які перебувають у складних життєвих обставинах».
XS
SM
MD
LG