Доступність посилання

ТОП новини

Під Українським домом у Києві продовжують голодувати 6 активістів


Протестувальники під Українським домом
Протестувальники під Українським домом
Мітинг біля Українського дому триває. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, шестеро осіб голодують.

Наразі учасники акції формують список вимог, який вони мають намір оголосити ввечері. Основною із них вони називають відкликання депутатами своїх голосів щодо законопроекту про засади державної мовної політики.

Міліція відтіснила демонстрантів із верхнього майданчика, куди падає тінь від будівлі, і вони змушені продовжувати акцію на осонні.

До протестувальників приходив народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко. Він домовився, щоб неподалік від Українського дому чергувала швидка, розповіла одна з голодувальників Катерина Аврамчук. Також, за її словами, бачили Віктора Ющенка, однак він із демонстрантами не спілкувався: поставив підпис під петицією проти згаданого закону і поїхав.

Голодування о шостій ранку оголосила молодь, що залишилася на Європейській площі, коли звідти поїхали представники об'єднаної опозиції. За словами учасників акції, вона триватиме безстроково – доки не будуть виконані вимоги або доти, доки дозволятиме стан здоров’я: у Києві вранці на термометрі в тіні показувало +35 градусів за Цельсієм.
XS
SM
MD
LG