Доступність посилання

ТОП новини

Харківські медики зустрілися з лікарем Гармсом у присутності Власенка


Лікар Лутц Гармс
Лікар Лутц Гармс
Харківські лікарі зустрілися з лікарем із берлінської клініки «Шаріте» Лутцем Гармсом, що приїхав до Харкова для лікування екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, яка перебуває в ЦКЛ №5, у присутності захисника екс-прем’єра Сергія Власенка.

«Він (Гармс – ред.) сказав, що буде з Власенком, тому що є така позиція, що він буде з ним, – і все», – повідомив журналістам головлікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федак у вівторок біля ЦКЛ №5.

Він висловив нерозуміння присутністю на зустрічі Власенка, оскільки передбачалося обговорити «суто медичні питання».

«Ми не мали наміру у присутності сторонніх людей обговорювати медичні проблеми... Ми не мали наміру розмовляти переважно щодо конкретної патології, а в цілому обговорити ситуацію. Більше того, професура, яка з нами була, хотіла висловити свої побажання, своє бачення, якісь додаткові методи лікування й обстеження. Очевидно, немає бажання слухати наших фахівців, до речі, висококласних і світового рівня...» – зазначив Федак.

Він також повідомив, що на багато запитань, поставлених Гармсу під час зустрічі харківськими лікарями, вони отримали «досить дивні відповіді».

«Ми поставили запитання: як часто в клініках Німеччини необхідно спостерігати пацієнтів. Нам відповіли: щодня. А він приїжджає раз на два тижні», – сказав Федак.

Сам Лутц Гармс наразі не коментував цих заяв харківських медиків.

9 липня директор ДУ «Інститут патології хребта і суглобів (Харків) Микола Корж заявив, що німецькі лікарі лише лобіюють політичні інтереси Тимошенко. А Богдан Федак від імені харківських лікарів передав Гармсу прохання зустрітися й обговорити методику лікування Тимошенко, оскілки вони вважають нинішнє лікування Тимошенко малоефективним. Гармс погодився за умови, що не буде заперечень із боку пацієнтки.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році 11 жовтня 2011 року. Тактику та медикаментозне лікування екс-прем’єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».
XS
SM
MD
LG