Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові журналістка оголосила голодування проти мовного закону


У Харкові журналістка Інтернет-видання «Справжня варта» Жанна Титаренко оголосила голодування на знак протесту проти ухвалення мовного закону, повідомляє УНІАН. Сьогодні журналістка вийшла на площу Свободи, де вже шістнадцятий день поспіль триває акція протесту проти мовного закону.

«Сьогодні я вийшла на майдан і п’ю тільки воду. До цього я два дні вдома спробувала поголодувати (пила воду, їла тільки помідори), щоб пересвідчитися, що я зможу, щоб не вийшло так, що вийшла, півдня поголодувала і побігла додому їсти. Зараз я впевнена, що зможу», – сказала Титаренко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заступник начальника Дзержинського райвідділку міліції Сергій Сергєєв вимагав від Жанни Титаренко написати заяву-пояснення щодо голодування на добровільних засадах. Він також сказав, що збирається скласти на Титаренко протокол, і наполягав на тому, щоб Титаренко пішла з ним на бесіду в міліцейську машину.

Сама Жанна Титаренко каже, що правоохоронець сказав, що вона має написати повідомлення про акцію голодування до міськвиконкому (заявку).

Після відмови Титаренко пройти з ним до машини і писати повідомлення (заявку на проведення акції) Сергєєв сказав, що самостійно складе на неї протокол.

Титаренко підкреслила, що голодуватиме безстроково, перебуватиме на площі Свободи цілодобово. За словами 24-річної журналістки, вона, які і інші учасники акції протесту в Харкові та Києві, вимагає скасування закону про засади державної мовної політики, який надає російській мові статус регіональної.

«Я вирішила, що краще я маю бути тут. Відчуваю внутрішню потребу», – наголосила Титаренко.

Безстрокова акція протесту проти мовного закону розпочалася в Харкові 3 липня. Учасники акції перебувають на площі Свободи цілодобово. Представники місцевої влади та правоохоронці заборонили їм встановлювати намети, тому люди ночують у спальних мішках на каріматах.
XS
SM
MD
LG