Доступність посилання

ТОП новини

Апостольським екзархом для українців Франції стає отець Борис Ґудзяк


Борис Ґудзяк
Борис Ґудзяк
Папа Римський Бенедикт XVI призначив у суботу ректора Українського католицького університету отця Бориса Ґудзяка апостольським екзархом для українців Франції. Попередник, 83-річний єпископ Михаїл Гринчишин, у зв’язку з досягненням граничного віку залишив цю посаду.

Отець Борис Ґудзяк стане також 49-м єпископом УГКЦ.

Першим апостольським екзархом для українців у Франції був владика Володимир Маланчук, а з 1982 року до нинішнього дня – владика Михаїл Гринчишин, інформує Ватиканський прес-центр.

Борис Ґудзяк народився 24 листопада 1960 року в місті Сірак’юз у Сполучених Штатах Америки в сім’ї українських емігрантів із Золочева, що на Львівщині. Освіту здобував в Університеті Сірак’юз та в Римі у Університеті папи Урбана і Папському східному інституті, закінчив Гарвардський університет у США.

Отець Борис Ґудзяк приїхав у Львів 1992 року і був у числі тих, хто відновлював Львівську богословську академію. З 2000 року – ректор академії (нині Українського католицького університету). Отець Ґудзяк – автор багатьох наукових праць і публікацій про історію церкви, богословську освіту та на різні теми суспільно-культурного характеру.
XS
SM
MD
LG