Доступність посилання

ТОП новини

Благоустрій Харкова на тлі символіки Партії регіонів


Харків Ремонти під’їздів, скверів та доріг ведуть у Харкові на тлі символіки Партії регіонів. Але у мерії не приховують, що це відбувається не за гроші потенційних кандидатів у депутати, а за бюджетний кошт. А експерти говорять про використання адміністративного ресурсу.

Сквер по вулиці 23 Серпня мають відремонтувати за місяць – до Дня міста. Тут працюють майстри у футболках із прізвищем народного депутата-регіонала Валерія Писаренка, який активно готується до парламентських виборів. За пам’ятником Воїну-визволителю Харкова стенд зі зверненням міського голови Геннадія Кернеса та Валерія Писаренка, де чиновники перепрошують за незручності.

Кореспондент Радіо Свобода спробував з’ясувати, хто подарував хлопцям із будівельним приладдям уніформу з політичною символікою:

– Не знаємо.
– Ви самі погодилися одягнути ці футболки чи вам наказали?
– Ні самі. Треба ж не виокремлюватися!


На перехресті вулиці Олімпійської та проспекту 50-річчя СРСР ремонтні роботи проводять за підтримки народного депутата Ірини Горіної. Про це міг дізнатися кожен, хто проходив поряд. Увагу приваблює велика синя табличка з логотипом Партії регіонів. Ремонтники не на мікрофон кажуть, що асфальт кладуть за кошти міського бюджету.

Радіо Свобода не вдалося зв’язатися з Іриною Горіною, яка балотуватиметься у народні депутати від Фрунзенського району Харкова. А Валерій Писаренко, що висуватиметься від Дзержинського району міста, взагалі відмовився розмовляти на цю тему.

«Хто вам заважає організувати у приймальні Авакова допомогу людям?»

У мерії ж кажуть, що ремонт скверу по вулиці 23-го Серпня здійснюють за їхні кошти.

«Цей сквер за зверненням народного депутата, що представляє інтереси харків’ян, був включений до програми капітального ремонту на 2012 рік. Депутат має представляти інтереси народу, а не виділяти гроші. Кошти виділяє бюджет», – пояснює роботу людей у футболках з прізвищем «Писаренко» директор департаменту комунального господарства Харківської міської ради Віктор Кітанін.

Голова обласної організації Партії регіонів, який очолює обласну державну адміністрацію, Михайло Добкін, відповідаючи на звинувачення щодо підкупу виборців, зауважив, що харківська опозиція взагалі не веде роботу в округах і порадив опозиціонерам підхопити ініціативу парламентаріїв-регіоналів.

«Та політична сила, яка має повну владу у нас в регіоні, переможе з великою перевагою, – каже Добкін. – Це ще і підтверджується нинішнім вереском тих, хто кричить, що «Партія Регіонів» фальсифікує, купує голоси, Партія Регіонів займається підкупом виборців». Хто вам заважає організувати у приймальні обласного депутата Авакова допомогу людям?».

Харківський політолог Ігор Поліщук зазначає, що відбувається використання адмінресурсу і забезпечують його керівники міста та області.

«Кандидати у депутати «примазуються» до адміністративного ресурсу, намагаючись здобути певні бали», – каже експерт.

Тим часом харківські пенсіонери уже отримали по другому продуктовому набору від потенційних кандидатів у народні депутати. Проте, наголошують фахівці, передвиборча кампанія ще не розпочалася, відтак, розцінювати це, як підкуп виборців, поки що не можна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG