Доступність посилання

ТОП новини

Бродський: ми пропонуємо перевести всі АЗС на GPRS


Михайло Бродський пропонує перевести усі АЗС, свердловини води, нафти, газу на GPRS (General Packet Radio Service – стандарт, що використовується для передачі інформації). Про це голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва заявив сьогодні на брифінгу в Києві. Він також поінформував, що цю ідею Держпідприємництва підтримала Податкова служба.

«Я відпрацював цю схему, відправив у податкову, вона підтримала. Включив пістолет, бензин потік – автоматично інформація йде на єдиний сервер в Міністерстві фінансів чи в Податковій, а краще, щоб і в Мінфіні, і в Податковій і ще в Національному банку. І щоб всі відразу бачили автоматичну фіскальну інформацію, скільки було взяти води зі свердловини, яка рента заплачена, нафти, газу, а також бензину на заправних станція», – сказав Михайло Бродський.

Михайло Бродський переконує, що власники заправних станцій є прихильниками такої ідеї. «Кажуть, тоді не буде красти співробітник, тоді все буде прозоро, тоді дорожній фонд отримає, не буде тіньових схем, не буде лівого нічого», – сказав він.

Голова Держпідприємництва також додав, що врегулювання ринку АЗС та видобутку води, нафти, газу саме через GPRS призведе до суттєвого поповнення державного бюджету.

«Рента буде йти більша – близько 3-4мільярди гривень в бюджет, а також 2-3 мільярда ПДВ і 3-4 мільярда в дорожній фонд – і ми побачимо нові відбудовані дороги, мости і все інше. Тому, я думаю, що це дуже велика дірка, яка існує і ми повинні її закрити», – зазначив Михайло Бродський.

Михайло Бродський не озвучив вартість втілення такої ідеї та конкретні джерела її фінансування. Однак зазначив, що, можливо, GPRS-систему створюватимуть за рахунок акцизу, частину якого власники АЗС не будуть доплачувати, якщо запровадять у себе такий спосіб передачі інформації владним структурам.
XS
SM
MD
LG