Доступність посилання

ТОП новини

Українців найбільше турбує безробіття і корупція – опитування


Найважливішими для країни українці вважають загрозу безробіття і корупцію в органах влади. Зростання цін і безробіття – такі явища українцям загрожують особисто. Про це повідомляє Міжнародний республіканський інститут у Вашингтоні, посилаючись на дослідження, яке провели в Україні в травні та на початку червня цього року.

Крім того, згідно з результатами опитування, кількість українців, які вважають, що держава рухається у хибному напрямку, зменшилася. Якщо у березні сумніви щодо курсу України мали 73% учасників опитування, то на початку літа – вже 66 відсотків. При цьому лише 14 відсотків українців вважають, що держава рухається у вірному напрямку.

На запитання про те, який міжнародний економічний союз Україна має обрати, 37 відсотків обрали Європейський Союз, 41 відсоток – Митний союз за участі Росії, Білорусі й Казахстану. Найтепліше українці ставляться до Росії (60 відсотків). До Польщі 44 відсотки опитаних ставляться добре, а 47 – нейтрально. До США переважає нейтральне ставлення – 54 відсотки (позитивно – 25).

Лише кожен п’ятий учасник опитування (19 відсотків) вважає, що наступні парламентські вибори в Україні будуть вільними і справедливими. Ця цифра мало змінилася порівняно з подібними опитуваннями у листопаді 2011 та березні цього року, наголошує Міжнародний республіканський інститут.

На його замовлення опитування провела в Україні соціологічна група «Рейтинг», а дослідження аналізували Baltic Surveys/The Gallup Organization. Міжнародний республіканський інститут, який є американської громадською організацією, повідомляє, що проводить опитування в Україні для того, щоб допомогти своїм політичним партнерам краще сформулювати свої програми.
XS
SM
MD
LG