Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція візьме за списком близько ста місць в майбутній Раді – Соболєв


Об’єднана опозиція розраховує взяти в майбутній Верховній Раді України близько ста місць на виборах за партійним списком. Про це перший заступник голови фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України Сергій Соболєв повідомив сьогодні у Дніпропетровську.

Зокрема, на думку пана Соболєва, у майбутній Верховній Раді «буде 90 плюс-мінус 10 депутатів, обраних за партійним списком «Батьківщини», 70 плюс-мінус 5 – за списками Партії регіонів».

За його словами, висока ймовірність проходження політичних сил Віталія Кличка та КПУ, «ці списки візьмуть по 20-30 місць». Не виключив він можливості проходження до парламенту партій ВО «Свобода» та «Україна – вперед».

За даними останнього вуличного опитування Центру Разумкова, проведеного з 16 по 25 червня 2012 року, якби вибори відбулися найближчої неділі, п’ятивідсотковий бар’єр подолали би Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 83 місця у парламенті, Партія регіонів – приблизно 75 місць, «УДАР» – 25 місць, КПУ – 22, «Свобода» –20.

За нині чинним законом про вибори народних депутатів України, з 450 їх за партійними списками обирається тільки 225, друга ж половина складу парламенту обирається за одномандатними мажоритарними округами. Критики закону заявляють, що мажоритарні округи створюють підвищені можливості для підкупу виборців і застосування адмінресурсу.
XS
SM
MD
LG