Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенка не акредитували на Олімпіаду в Лондоні


Оргкомітет літніх ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні відмовив у акредитації Президенту Білорусі Олександру Лукашенку, який очолює Національний олімпійський комітет республіки.

Про це повідомив перший віце-спікер Держдуми Російської Федерації, президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков у своєму мікроблозі в Twitter.

«Президенту НОК Білорусі Олександру Лукашенку оргкомітет олімпіади в Лондоні не дав акредитацію. Спорт – поза політикою? А як бути з олімпійськими цінностями і традиціями? Кожен школяр знає, що в Греції на час ігор перемир'я», – написав Жуков.

Білоруському президенту і низці чиновників в’їзд до країн Європи зараз заборонений, Євросоюз оголосив їх нев’їзними у зв’язку з репресіями проти політичних супротивників і порушенням прав людини.

На церемонії підняття білоруського прапора в олімпійському селищі спортсмени збірної країни демонстративно вийшли в опозиційній біло-червоно-білій кольоровій гамі, не вдягнувши зелені краватки. Спочатку одяг білоруських спортсменів був задуманий у кольорах офіційного прапора (як біло-червоно-зелений).

ХХХ літні Олімпійські ігри відбудуться в Лондоні з 27 липня по 12 серпня.
XS
SM
MD
LG