Доступність посилання

ТОП новини

Польща почала розслідування за фактом образливих висловлювань про українок на радіо


Варшавська прокуратура ухвалила рішення розпочати офіційне розслідування справи з приводу зневажливих висловлювань ведучих польської радіостанції Eska Rock Куби Воєвудського та Міхала Фігурського про громадянок України, які прозвучали в ефірі їхньої сатиричної програми Poranny WF у червні.

Про це повідомила заступник прокурора районної прокуратури Варшава-Прага Південь, яка займається цією справою, Анна Левандовська. Представник польської прокуратури, повідомила, що слідчі кваліфікували цю справу за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за «публічну зневагу до групи людей чи окремої людини через її національну, етнічну, расову чи релігійну приналежність чи відсутність релігійних переконань» до 3 років ув’язнення. Суд також може покарати порушників закону фінансово, призначивши штраф від близько 25 тисяч до понад 250 тисяч євро.

Польська прокуратура розпочала попереднє розслідування з приводу образливих висловлювань про українок на підставі повідомлень засобів масової інформації наприкінці червня. Воно мало завершитися або закриттям справи, або рішенням про початок офіційного розслідування.

Висловлювання Воєвудського та Фігурського про хатніх робітниць з України спричинили міжнародний скандал, коли український МЗС виступив з вимогою публічних вибачень, польський МЗС назвав їх висловлювання «ідіотськими та хамськими».
XS
SM
MD
LG