Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Латвії передала до МВС справу про «вишки Бойка» – депутат Семерак


Остап Семерак
Остап Семерак
Міністерство внутрішніх справ Латвії здійснює перевірку у справі щодо відмивання грошей, незаконно отриманих українськими чиновниками під час держзакупівлі так званих «вишок Бойка», стверджує народний депутат України Остап Семерак (фракція «БЮТ-Батьківщина»).

За його словами, відмивання грошей відбувалося через латвійську банківську систему. Крім того, в злочинній схемі були залучені громадяни Латвії – фіктивні керівники підставних компаній, повідомляється на сайті партії «Батьківщина».

Семерак також повідомив, що розслідування було ініційоване Генеральною прокуратурою Латвії після його звернення. У листі до депутата Генпрокуратура Латвії повідомила про передання цієї справи до Міністерства внутрішніх справ, Державної поліції, Центральної кримінальної поліції для «порушення кримінальної справи за фактом відмивання отриманих злочинним шляхом коштів в особливо великих розмірах».

На сайті партії також міститься офіційна відповідь прокуратури Латвії на ім’я Семерака.

Наприкінці травня Семерак отримав позитивну відповідь від Генеральної прокуратури Латвії на запит щодо корупційного скандалу, пов'язаного з так званими «вишками Бойка» (морські газовидобувні бурові платформи, в корупційному придбанні яких опозиція звинувачує міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка – ред.).

«Я уповноважений заявити, що ми отримали відповіді від Генеральної прокуратури Латвії, яка ініціює відкриття кримінальної справи за фактом відмивання коштів, за фактами, які ми виклали в нашому зверненні до FATF і правоохоронним органам країн ЄС минулого тижня», – сказав Семерак 25 травня.
XS
SM
MD
LG