Доступність посилання

ТОП новини

Українські церкви святкують День хрещення Київської Русі-України


Патріарх Московський Кирило провів молебень на Володимирській гірці ще в п’ятницю, 24 липня 2012 року, коли було зроблене це фото
Патріарх Московський Кирило провів молебень на Володимирській гірці ще в п’ятницю, 24 липня 2012 року, коли було зроблене це фото
Близько півтори тисячі вірних Української православної церкви – Київський патріархат узяли в суботу участь у хресній ході в Києві з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України.

Після літургії в Свято-Володимирському соборі, патріаршому кафедральному соборі УПЦ-КП, яку правив глава церкви патріарх Філарет, хода пройшла вулицями Києва до Володимирської гірки, де біля пам’ятника святому рівноапостольному князеві Володимиру відбувся молебень.

Раніше в суботу кілька тисяч вірних Української православної церкви, що в єднанні з Московським патріархатом, зібралися на літургію біля Успенського собору Києво-Печерської лаври, який використовує УПЦ (МП).

Службу очолили глава церкви, митрополит Володимир, а також глава Російської православної церкви, патріарх Московський Кирило, який цими днями перебуває з візитом у Києві.

Свято Дня хрещення Київської Русі-України, що не є державним, встановлене в 2008 році указом Президента символічно на 28 липня, день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира (15 липня за церковним юліянським календарем), який, за переказами, здійснив 988 року це хрещення.

2010 року схожий пам’ятний день, під назвою День хрещення Русі, встановили на 28 липня і в Росії, яка претендує на спадщину давньої київської держави.
XS
SM
MD
LG