Доступність посилання

ТОП новини

Українці подали понад 10 тисяч скарг до Європейського суду з прав людини


10 тисяч 550 скарг українських громадян наразі подано до Європейського суду з прав людини. Про це на прес-конференції у Дніпропетровську заявила директор Центру сприяння міжнародного захисту (Страсбург) Оксана Преображенська.

За її словами, як засвідчує практика, приблизно 80% відсотків цих скарг будуть відхилені, адже вони не відповідають критеріям прийняття скарг Європейським судом. 20% – потенційно прийнятні скарги.

Як зазначила директор Центру, до Європейського суду людина може звернутись, пройшовши всі етапи української судової системи. 60% скарг українців, як зазначила Оксана Преображенська, надходять на невиконання рішень національного суду і тривалість досудового розгляду.

«Наразі ухвалено більше 800 рішень проти держави України, переважна частина яких була виграна. І це негативний знак для держави», – зазначила керівник міжнародного центру.

За її інформацією, Україна зараз перебуває на 4-му місці (з 47 країн, проти яких можна поскаржитися до міжнародного суду) за кількістю скарг – 7,3%.
XS
SM
MD
LG