Доступність посилання

ТОП новини

Павло Лазаренко йде на вибори у Раду – однопартійці


Лазаренко нині відбуває покарання у США
Лазаренко нині відбуває покарання у США
Партія «Всеукраїнського об’єднання «Громада»» братиме участь у виборах до Верховної Ради на чолі зі своїм керівником, колишнім прем’єром Павлом Лазаренком. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив заступник голови партії Олег Оленюк.

За його словами, політрада партії рекомендувала кандидатуру Павла Лазаренка першим номером у списку партії. Остаточне затвердження цієї та інших кандидатур, зазначив він, відбудеться на з’їзді 4 серпня.

Як зазначив Олег Оленюк, пропозицію йти на вибори Лазаренко передав партійцям через одного зі своїх адвокатів у Лос-Анджелесі. За його словами, українське законодавство чітко не регламентує, хто саме може бути обраний до парламенту: хоч закон і вимагає від кандидатів проживати останні 5 років на території України, однак визначає цілу низку винятків, зокрема, для осіб, які вимушено перебували за кордоном.

«У демократичних країнах немає жодних обмежень права громадян бути обраними до представницьких органів влади. Ми виходимо з того, що українське законодавство неоднозначне і передбачає низку винятків», – сказав Радіо Свобода Олег Оленюк.

Він додав, що, як передбачається, третину виборчого списку «Громади» складатимуть керівники обласних організацій партії, до списку також увійдуть вчені та громадські діячі, зокрема, з Дніпропетровської області.

Колишнього прем’єра Павла Лазаренка у серпні 2006 року американський суд засудив до 9 років позбавлення волі за відмивання грошей. Нині він відбуває покарання у в’язниці США.
XS
SM
MD
LG