Доступність посилання

ТОП новини

Шкляр хоче, щоб «Чорного Ворона» зняв український режисер


Тетяна Веремєєва

Київ – «Чорний ворон» пропонують екранізувати, залучивши зарубіжних режисерів, повідомив автор роману письменник Василь Шкляр. Однак, на його думку, такий фільм має знімати український режисер.

Василя Шкляра запрошують до Канади для збору коштів та обговорення проекту екранізації його роману «Чорний Ворон». Як розповідає письменник, роман переклали англійською мовою, і він їздив до США презентувати свій твір. У Канаді теж обіцяють «велике сприяння й навіть пропонують творчу групу». Василь Шкляр хоче працювати з українцями.
Чекаю молодого чоловіка, який би взяв мене за горлянку і сказав, що «Чорний Ворон» – книга вашого життя, а фільм стане картиною мого життя
Василь Шкляр

«Мрію про українського режисера, але українці, на жаль, нічого подібного не знімали. Немає фільму, який би я подивився й зрозумів, що цей чоловік зніме те, що я хочу. Я чекаю молодого чоловіка, який би взяв мене за горлянку і сказав, що «Чорний Ворон» – книга вашого життя, а фільм стане картиною мого життя», – каже Шкляр.

І як тільки, на думку письменника, така людина з’явиться, то й «ідея створення фільму зрушиться з місця, з’явиться команда для зйомок. Бо ж кошти виділяють під творчу групу, під конкретних людей».

«Люди ждуть цей фільм. Вони мені пишуть», – запевняє письменник.
Василь Шкляр
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У пошуках режисера, гідного «Чорного Ворона»

Радіо Свобода запитало режисера Олеся Саніна чи не знає він, кого саме може мати на увазі Василь Шкляр, коли каже про «українського режисера» для свого роману.
Здається, що він усіх українських режисерів уже забракував
Олесь Санін

Санін відповів: «Краще про це запитати самого Шкляра. Адже здається, що він усіх українських режисерів уже забракував».

Режисер Роман Балаян каже, що в Україні навряд чи знайдеться той, хто може гідно екранізувати «Чорного Ворона».

Для кіно роман треба трохи скоректувати. Якусь різкість прибрати
Роман Балаян
«Мені незручно говорити про колег. Я не замислювався над цим. Скажу «ні», а хтось відповість «так». Але думаю, що немає, – зазначає Роман Балаян. – А взагалі думаю, що для кіно роман треба трохи скоректувати. Якусь різкість прибрати».

Зате молодий український режисер Максим Буйницький із радістю взявся б за такий проект, хоча йому, поки, ніхто цього не пропонував. «Для мене це був би значний досвід», – сказав Буйницький.

Роман «Чорний Ворон» удостоєний Шевченківської премії минулого року. Однак автор відмовився від нагороди через власні політичні переконання. Натомість роман побив рекорд популярності серед читачів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG