Доступність посилання

ТОП новини

УГКЦ закликає не використовувати церкву для політичної агітації


Жодний священик не має права вихваляти будь-кого, крім Бога. Про таку настанову з огляду на наближення виборів сказав під час перебування в Коломиї глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), передає кореспондент Радіо Свобода на Прикарпатті.

За словами релігійного діяча, «коли Церква втручається в політику, вона завжди програє». «Бо ніколи жодна політична партія, яка намагається церкву обдарувати, не лишить її вільною», – наголосив предстоятель УГКЦ.

Водночас церква під час важливих події у суспільстві звертається до всіх людей доброї волі з окремим посланням, відзначив глава УГКЦ. Церква закликає обов’язково взяти участь у виборах, бо «це дуже важливий момент, коли потрібно проявити свою громадянську відповідальність».

У неділю в Коломиї глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) взяв участь в освяченні найбільшого в Західній Україні катедрального собору Преображення Христового. Новий собор зможе вмістити понад 5 тисяч людей. Згодом поряд буде збудована 65-метрова дзвіниця.
XS
SM
MD
LG