Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську одну з вулиць пропонують назвати на честь Богдана Ступки


У Дніпропетровську ініціюють перейменування вулиці Станіслава Косіора на вулицю Богдана Ступки. Про це Радіо Свобода повідомили ініціатори перейменування.

За їхньою інформацією, представники кількох громадських організацій – зокрема «ГРАД», «Самозахист підприємців», «Кодацька паланка Війська Запорозького Низового» – поширюють серед мешканців міста листівки з поясненням того, ким був Косіор і яка його роль в організації репресій, а також збирають підписи за перейменування.

За словами ініціаторів перейменування, акція неполітична, а громадська, у ній не беруть участь політичні партії.

Вони також розповіли, що присвоєння вулиці імені українського актора Богдана Ступки – компромісний варіант. Раніше пропоновані варіанти – як-то на честь Петра Калнишевського чи Павла Полуботка – не знайшли підтримки у міськраді.

Згідно зі статутом Дніпропетровська, щоб перейменування відбулося, треба зібрати підписи зі згодою 50% жителів вулиці, інший механізм – ініціювати ухвалення рішення через депутатів.

У лютому 2012 року жителі Дніпропетровська вже пікетували міськраду з вимогою не блокувати питання про перейменування вулиць Косіора, Чубаря і Постишева у Дніпропетровську.

Тоді міський голова Іван Куліченко повідомив, що розгляд питання поки відклали, оскільки жителі вулиці побоюються бюрократичної тяганини з переоформленням документів.
XS
SM
MD
LG