Доступність посилання

ТОП новини

У Росії непокояться через «православні дружини»


«Свята Русь» готується до захисту православ’я, фото з сайту організації
«Свята Русь» готується до захисту православ’я, фото з сайту організації
У Росії влада столиці країни висловила в середу занепокоєння через недавні повідомлення православних екстремістів, які оголошували, що почнуть патрулювати Москву і Московську область. Як заявили в московській мерії, це розколює багатоконфесійне суспільство Росії.

У Міністерстві внутрішніх справ Росії заявили, що активісти не обговорювали свою ідею з правоохоронцями і що ця ідея передчасна.

А голова Московської Хельсінкської групи Людмила Алексеєва заявила, що в відповідь на ту ініціативу можна подумати про створення і мусульманських, і юдейських, і атеїстичних дружин, нагадавши, що православ’я не є в Росії державною релігією.

Днями лідер російської організації, що називає себе Російський православний рух «Свята Русь», Іван Отраковський оголосив, що його організація починає патрулювання «добровільних православних дружин» у Москві й області. Ці дружини, за його словами, в разі «виявлення осіб, які здійснюють блюзнірські дії щодо православних святинь, ображають православну віру, виявляють агресію щодо священиків» «залишають за собою право вживати відповідних заходів». Пізніше в одному з інтерв’ю він також заявив, що його дружинники «координуватимуть свої дії з поліцією».
XS
SM
MD
LG