Доступність посилання

ТОП новини

Влада готує фальсифікацію виборів на Київщині – «УДАР»


Київ – Влада розпочала підготовку до фальсифікації результатів парламентських виборів, заявляють у партії «УДАР». На опозиційних кандидатів у депутати в одномандатних виборчих округах та на виборців чинять тиск претенденти на депутатський мандат від партії влади, кажуть там. У Партії регіонів спростовують ці звинувачення, обіцяючи, що вибори будуть чесними. Утім кандидат у депутати від «Удару» Ярослав Місяць навів конкретні приклади підготовки до фальшування результатів виборів, які були зафіксовані у передмісті Києва – в Ірпені.

До кандидатів від «УДАРу» приходять офіційні представники партії влади і пропонують домовитися, знятися з виборів, каже депутат міської ради Ірпеня Ярослав Місяць. За його словами, кандидатам від опозиції, які відмовляються йти на домовленості, починають погрожувати кримінальним переслідуванням за сфабрикованими справами і просто фізичною розправою. Крім того, для викривлення результатів виборів планують використати студентів розташованого в Ірпені Національного університету податкової служби. Їхніх батьків незаконно реєструють як таких, що проживають в Ірпені й попереджають, що у разі їхнього «неправильного» голосування можуть бути «неприємні» наслідки, розповів Радіо Свобода представник «УДАРу».
Ярослав Місяць
Ярослав Місяць

«Є у нас документи, в яких у письмовому вигляді запрошують батьків студентів прийти голосувати за шановного народного депутата. Є, скажімо так, напрацьована схема з пропискою. У певних місцях стрімко перед виборами побільшає зареєстрованих людей. І головне, що комісії формуються таким чином, що саме це буде відбуватися у день виборів. Якщо навіть у них буде нищівна поразка, і місце буде, навіть, не друге і не третє, то ситуацію будуть виправляти таким чином», – сказав Місяць.

Таким чином, іде підготовка до викривлення результатів виборів на користь кандидата у депутати від Партії регіонів у одномандатному виборчому окрузі №95, до якого входить місто Ірпінь, члена фракції Партії регіонів у парламенті, ректора Національного університету податкової служби Петра Мельника, вважає Ярослав Місяць.

Виборів ще не було, а ви вже кажете, що влада сфальсифікує їх – Мельник

Тим часом сам Петро Мельник під час зустрічі з виборцями заявив, що у фальсифікації результатів виборів не зацікавлений.
Петро Мельник
Петро Мельник

«Ні сном ні духом не знав, що я фальсифікую, що я цим займаюся. Ще ніхто нічого не сфальсифікував, ще виборів не було, а ви вже кажете, що обов’язково влада сфальсифікує вибори. Я їх фальсифікувати не буду, однозначно. Мені це не потрібно. Мені фальсифікацій ніяких не треба», – наголосив Мельник.

Водночас заступник голови фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко у коментарі для Радіо Свобода заперечив можливість використання такої технології у виборчому процесі, як фальшування реєстрації виборців за місцем проживання у потрібному окрузі.

«Уявіть собі, скільки потрібно прописати людей, щоб виграти виборчі перегони. Це дурня! Підозри і дії – це зовсім різні речі. Є в тебе докази? Звертайся у міліцію, у виборчком, і винних притягнуть до відповідальності», – зауважив Колесніченко.

У міській раді Ірпеня працюють найближчі родичі Мельника

Утім, жителі Ірпеня вже звикли до того, що всі процеси у місті підконтрольні саме Петру Мельнику. Його вплив на місто лише послабився у період після 2004 року, але після президентських виборів 2010 року регіонал швидко відновив свої позиції, повідомив голова громадської організації «Самозахист» Ігор Домбровський.

«Ми, які живемо там, відчуваємо, що ця людина завжди контролювала Ірпінь. Навіть, коли були помаранчеві, у нього були якісь свої труднощі й непорозуміння, але люди, які були при ньому, завжди були у владі, вони завжди контролювали, вони завжди впливали на прийняття рішень», – зазначив Домбровський.

У міській раді Ірпеня працюють найближчі родичі Петра Мельника. Його син Максим Мельник є заступником міського голови, а сестра Олена Мельник обіймає посаду голови комісії земельних відносин. Також, за словами представників партії «УДАР» та громадської організації «Самозахист», племінниками депутата-регіонала є секретар міськради Ірпеня Олег Білецький та голова регламентної комісії Тетяна Мацелик.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

XS
SM
MD
LG