Доступність посилання

ТОП новини

Легендарний спортсмен Ленс Армстронґ відмовляється доводити свою допінгову «чистоту»


Легендарний американський велогонщик, семиразовий переможець «Тур де Франс» Ленс Армстронґ відмовляється від спроб довести свою правоту у протистоянні з американською антидопінговою агенцією.

40-річний спортсмен назвав висунуті проти нього звинувачення несправедливим і додав, що воліє замість протистояння з чиновниками Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) присвятити себе родині і власній організації Livestrong, що бореться з раком.

Тим часом, виконавчий директор антидопінгової агенції США Тревіс Тайґерт сказав, що Армстронґ може бути позбавлений усіх титулів переможця найпрестижнішої у світі велоспорту багатоденки і дискваліфікований довічно. ВАДА відзначає, що відповідна американська агенція має «право застосовувати штраф, який визають усі країн світу, що дотримуються антидопінгового кодексу».

Звинувачення у вживанні допінгу переслідували Армстронґа протягом всієї його кар’єри, але жодного разу не були доведені. Легендарний спортсмен, подолавши рак, свого часу тріумфально повернувся до змагань – після хіміотерапії та інших лікарських втручань. Значну частину своїх доходів Армстронґ витрачає на благодійність.
XS
SM
MD
LG