Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську заходи влади до Дня Незалежності тривали під вигуки «Ганьба!»


Покладання квітів представниками влади до пам’ятника Тарасові Шевченку в Дніпропетровську з нагоди Дня Незалежності України прихильники опозиції зустріли вигуками «Ганьба!» та плакатом «Геть україноненависників від національної святині!».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, міліція швидко відтіснила мітингувальників від місця проведення урочистостей на час, поки відбувались офіційні заходи з нагоди свята.

Загалом у церемонії покладання квітів до пам’ятника Шевченку взяли участь понад тисячі людей під прапорами провладних і опозиційних політичних сил та громадських організацій. Чимало людей були вбрані у вишиванки. Представники опозиції тримали у руках плакати на захист української мови та телеканалу ТВі («Закон про мови – для неуків», «Геть руки від ТВі»), плакати з віршами.

Коли дніпропетровські посадовці разом з прихильниками Партії регіонів залишили площу, опозиція провела власні урочистості з нагоди свята: священики УПЦ (Київського патріархату) відслужили молебень за процвітання України, а партійці виголосили промови.

Пізніше представники опозиції, розгорнувши Державний Прапор України площею 60 квадратних метрів, пройшли урочистою ходою вулицями Дніпропетровська, до Національного історичного музею імені Яворницького.
XS
SM
MD
LG