Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах завершується фестиваль «Живий камінь» (ФОТО)


У Черкасах у суботу підбили підсумки V міського кам’яного фестивалю «Живий камінь». Оскільки журі не змогло визначити одного переможця, перше місце між собою розділили одразу дві роботи: «Бандурист», створений черкаськими митцями Миколою Теліженком та Юрієм Олійником, а також «Король Лір» львів’янина Андрія Дацка.

Друге місце здобула скульптура «Циганка-ворожка» київського майстра Валентина Дановського, а третє – «Діоген» черкаського скульптора Івана Лавріненка.

Міський голова Черкас Сергій Одарич переконаний, що за п’ять років існування фестивалю цього року митці створили роботи найвищого рівня. У коментарі Радіо Свобода він сказав, що всі скульптури-картини залишать у парку «Ювілейний», утворивши там своєрідний куточок Тараса Шевченка.

«Я не знаю, чи це буде алея, чи це буде якась, можливо, галявина. Лише зараз ми отримали готові роботи, і вже танцювати, так би мовити, треба від них. Щоб найкращим чином із їхньою допомогою, із залученням, можливо, додаткових якихось творів зробити куточок у парку, присвячений Тарасові Григоровичу», – уточнив Сергій Одарич.

Фестиваль «Живий камінь» стартував 4 серпня. Впродовж трьох тижнів митці з Черкащини, Києва та Львова викарбовували у камені картини Тараса Шевченка. За цей час вони створили 10 скульптур: «Робінзон Крузо», «Умираючий гладіатор», «Зображення Т. Г. Шевченка», «Діоген», «Катерина», «Циганка-ворожка», «Селянська родина», «Бандурист», «Казашка», «Король Лір».

XS
SM
MD
LG