Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Страсбурзі розгляне скаргу захисту Тимошенко


Європейський суд з прав людини сьогодні розгляне скаргу захисту колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко про порушення її прав під час розгляду кримінальної справи в Україні.

За словами адвоката Сергія Власенка, суд у Страсбурзі розгляне порушення чотирьох статей Європейської конвенції з прав людини. У цих статтях ідеться, за його словами, про нелюдське поводження, незаконність затримання і тримання під вартою, політичні мотиви переслідування, а також втручання в особисте і приватне життя.

Представники української влади переконують, що Страсбурзький суд розглядає цю справу всупереч встановленій процедурі, а саме – до рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Рішення за касаційною скаргою Тимошенко цей орган оприлюднить 29 серпня.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав Юлію Тимошенко винною у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році й засудив її до 7 років ув’язнення.
XS
SM
MD
LG