Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові прихильники та супротивники мовного закону пікетують облраду (ФОТО)


У Харкові прихильники та супротивники «мовного закону» пікетують сесію облради, на якій буде розглядатися питання надання російській мові статусу регіональної у деяких районах області, повідомляє УНІАН. На площі Свободи навпроти Будинку Рад проходить пікет КПУ, в якому беруть участь близько 50 осіб, пікет ВО «Свобода», у якому беруть участь також близько 50 осіб, і пікет прихильників Об’єднаної опозиції, на якому присутні понад 100 осіб.



Активісти КПУ тримають прапори партії і транспаранти з написами: «Російській мові – статус державної», «Двомовність – гарантія єдності України», «Націоналізму – ні, двомовності – так».

Прихильники КПУ вимагають доопрацювати мовний закон і надати російській мові статус державної, а не регіональної. Але, на їхню думку, це питання повинно вирішуватися на Всеукраїнському референдумі, а не в парламенті.

Активісти ВО «Свобода» тримають національні прапори і прапори із символікою партії. Люди наголошують на тому, що мовний закон є антинаціональним, і його потрібно скасувати. Супротивники мовного закону скандують: «Ганьба!», «Банду геть!».

Сьогодні о 10.00 розпочалась сесія Харківської обласної ради, на якій вирішуватиметься питання про надання російській мові статусу регіональної в окремих районах області.
XS
SM
MD
LG