Доступність посилання

ТОП новини

Помер Ярослав Бабуняк, керівник українського хору «Гомін» у Британії


У Великій Британії 29 серпня помер багатолітній керівник хору «Гомін» Ярослав Бабуняк, повідомив у п’ятницю Радіо Свобода один із учасників хору Віктор Андрусишин із Манчестера.

За його словами, Ярослава Бабуняка буде поховано в Манчестері. У покійного залишилася дружина Тамара, син, дві дочки та онуки.

«Його головний хор був «Гомін», але він так само керував мішаним хором «Трембіта», який так само заснував. «Гомін» був обраний як головний репрезентативний хор українців у Британії і під диригуванням Ярослава Бабуняка об’їхав цілий світ – і Америку, і Канаду, і більшість країн Європи, побував на різних фестивалях, на яких ми представляли українську культуру, пісню, танці. Ми, зокрема, брали участь у міжнародному фестивалі у Валії, на якому «Гомін» посів перше місце, а через кілька років і друге», – пригадав Віктор Андрусишин.

Ярослав Бабуняк, уродженець Тернопільщини, переїхав на постійно до Британії в 1948 році, після Другої світової війни, а вже наступного року очолив хор «Гомін», який став основним популяризатором української культури не тільки в Британії, а й в інших країнах.
XS
SM
MD
LG