Доступність посилання

ТОП новини

У столичній гімназії «Київська Русь» таки викладатимуть українською


У гімназії «Київська Русь», що на Осокорках у Києві, викладатимуть українською мовою. Про це, відповідаючи на запит Радіо Свобода, повідомила речниця Головного управління освіти КМДА Марія Кравчук.

За її словами, гімназія «Київська Русь» буде у приміщенні школи, яка нині будується у мікрорайоні. Школа будується із міського та державного бюджету – там немає інвестора, повідомила речниця управління освіти. Відкриють її наприкінці цього або на початку наступного року, додала вона.

«Гімназія буде з українською мовою навчання, але за потреби там може бути якась спеціалізація, тобто вивчення історії чи вивчення якоїсь мови, російської, в тому числі. Але це – за бажанням батьків», – зазначає Марія Кравчук.

Кілька місяців тому міністр освіти Дмитро Табачник запропонував створити гімназію «Київська Русь». У листі, який міністр написав голові КМДА Олександру Попову, вказується саме та адреса, за якою ведеться будівництво школи на Осокорках, і йдеться про відкриття там гімназії із «поглибленим вивченням російської мови, а також історії та культури всіх слов’янських народів».

Необхідність створення такого закладу міністр обґрунтовує відсутністю можливості «у повному обсязі забезпечити освітні потреби представників національних меншин, що спілкуються російською мовою».

Батьки школярів виступили проти і направили Попову листа з вимогою залишити у школі викладання українською мовою.
Як будується «Київська Русь»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG