Доступність посилання

ТОП новини

На Черкащині невідомі знищують безпритульних тварин (ФОТО, ВІДЕО)


Комунальний притулок для тимчасового утримання безпритульних тварин, Черкаси, 10 вересня 2012 року
Комунальний притулок для тимчасового утримання безпритульних тварин, Черкаси, 10 вересня 2012 року
Черкаси – Мешканці містечка Сміла Черкаської області заявляють про численні випадки вбивства безпритульних собак. Кілька разів невідомі, представляючись працівниками черкаського комунального підприємства «Черкаська служба чистоти», присипляли вуличних собак начебто для перевезення до черкаського притулку тимчасового утримання таких тварин. Проте згодом мешканці Сміли неодноразово знаходили на вулицях міста цих собак мертвими. Втім, у «Черкаській службі чистоти» усі звинувачення на адресу закладу називають наклепом.

Мешканка Сміли Валентина кілька разів випадково ставала свідком убивств безпритульних собак. Два роки тому біля однієї зі смілянських шкіл на очах у жінки та її дитини кілька чоловіків відстрілювали таких тварин. Причому, розповідає Валентина, ці чоловіки показували документи зі спеціальним дозволом на таку діяльність.

У червні цього року на одному з ринків Сміли незнайомі жінки давали вуличним тваринам отруєну ковбасу. А вже у серпні, каже Валентина, невідомі на привокзальній площі усипили кількох безпритульних собак. Ці невідомі представилися працівниками комунального підприємства «Черкаської служби чистоти», хоча логотипу цього закладу на їхній автівці не було. Це було вбивство тварин, яке скоїли пізно ввечері, зазначає Валентина, тому зафіксувати злочин бодай на камеру мобільного телефону перехожі не змогли.

«Було п’ятеро чоловіків. Сказали, що вони представники «Черкаської служби чистоти». Сказали, що цих собак будуть присипляти, а потім відвезуть для стерилізації у черкаський притулок. Ми зв’язалися із Черкасами – там сказали, інформація неправдива. А згодом ми бачили, що більшість із цих собак, яких начебто присипляли, померли. А ми їх потім ховали. Тож вони їх не присипляли, вони просто їх вбивали з тих шприців. І це невідомі люди», – зазначила Валентина.


Працівники «Черкаської служби чистоти» не вбивали собак у Смілі – директор підприємства

У комунальному підприємстві «Черкаська служба чистоти», на базі якого діє притулок для тимчасового утримання бездомних тварин, спростовують будь-яку інформацію щодо причетності працівників закладу до знищення собак у Смілі. Директор підприємства Олександр Варденський такі висловлювання взагалі вважає наклепом.

«Ми ж комунальне підприємство і не можемо собак вбивати. Є закон, і є кримінальна відповідальність за це, якщо вбивають собак. І мені як керівнику не подобається, коли на підприємство, яке належить громаді Черкас, ведуть наклепи з інших міст, що ми там їздимо когось убиваємо», – зауважив він.

Водночас Олександр Варденський наголошує: всі машини «Черкаської служби чистоти» мають спеціальний логотип. Окрім того, переконує він, комунальний притулок для вуличних тварин надає захист лише тим собакам, яких відловлюють у межах Черкас.

Комунальний притулок допоміг зменшити кількість собак-безхатьок у Черкасах

У муніципальному притулку тимчасового утримання вуличних тварин у Черкасах перебуває нині близько 450 собак. Як розповіла Радіо Свобода громадський активіст із захисту тварин Олена Литвинова, створення притулку посприяло зменшенню кількості нічийних собак на вулицях міста.

«Ми робили запити на гарячу лінію міськвиконкому 1505, щоб зрозуміти, як розвивається ситуація. Виявляється, у 2010 році було 420 скарг громадян щодо безпритульних тварин. А в 2011 році – 266. Це ще не ідеал, не привід скласти руки, але динаміка є», – переконана Олена Литвинова.

Муніципальний притулок тимчасового утримання вуличних тварин працює у Черкасах протягом двох з половиною років.

Черкаський комунальний притулок вуличних тварин
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG