Доступність посилання

ТОП новини

Харківські чорнобильці оголошують безстрокову акцію протесту


Кілька сотень ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції оголосили в вівторок у Харкові безстрокову акцію протесту. Люди вийшли на пікет на площі Свободи і планують проводити двогодинні акції щодня.

Як повідомив Радіо Свобода голова Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін, цього дня на площі зібралися близько 300 ліквідаторів аварії. В руках люди тримали плакати з написами «Вимагаємо виконувати статті чорнобильського закону», «Вимагаємо відкликати з парламенту проект соціального кодексу України».

За словами Проскуріна, люди вимагають від влади виплатити пенсії в тому обсязі, як це прописано в законі «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

«Наші вимоги такі ж, що були минулого року: виконувати положення чинного законодавства в повному обсязі. Чорнобильці тепер отримують пенсії значно менші, ніж прописано в законі. Ігнорується закон, і постанови суду теж», – сказав він.

Окрім цього, до вимог активістів додалася нова: відкликати проект закону нового соціального кодексу, який був зареєстрований у Верховній Раді.

«У цей проект соціального кодексу механічно взяли і звели кілька законів. Із законів вирізали те, що невигідно урядові, і взяли те, що урядові вигідно. В такій редакції парламент і збирається голосувати», – додав Проскурін.

За його словами, чорнобильці будуть виходити на акції протесту щодня о 10-й годині, доки їхні вимоги не будуть виконані.
XS
SM
MD
LG