Доступність посилання

ТОП новини

У парламент поки потрапляє 4 партії – опитування


Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку вересня, то перемогу здобула б Партія регіонів, яку підтримують 26,3% опитаних. 22,6% респондентів проголосували б за Об’єднану опозицію «Батьківщина». Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Також, згідно з даними дослідження, 12% підтримують партію «УДАР Віталія Кличка», 10,8% – за Комуністичну партію.

Далі за популярністю серед українських громадян – всеукраїнське об’єднання «Свобода» (4,1%), партія «Україна – вперед!» (3,7%). Ще близько 1% виборців підтримали б «Нашу Україну», 0,6% – Радикальну партію Олега Ляшка.

Згідно з результатами дослідження, 40% опитаних однозначно взяли б у них участь, при цьому найвищий рівень мобілізації фіксується на заході та в центрі країни. Не братимуть участі у виборах 13,8% респондентів.

Рейтинг провів дослідження у період із 1 до 11 вересня, в ньому взяли участь 1200 респондентів віком від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95) для значень, близьких до 50%, не перевищує 2,8%, для значень, близьких до 30%, – 2,6%, для значень, близьких до 10% – 1,7%.
XS
SM
MD
LG