Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: рівень радіації у палаті чотири рази перевищував норму


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко повідомляє, що дозиметри, які у неї вилучили під час перевірки у палаті, чотири рази показували перевищення дозволеного рівня радіації. Про це йдеться у заяві Тимошенко, оприлюдненій на сайті «Батьківщини».

«Я переконана, що цей обшук проводився з однією метою: вилучити у мене два дозиметри (один – основний, другий – контрольний), які давали мені можливість незалежно від органів влади контролювати в постійному режимі рівень радіації в приміщеннях, де я перебуваю», – йдеться у заяві.

«За період такого контролю чотири рази дозиметр показував дані, які суттєво перевищують норму, що зафіксовано на приладі в накопичувальному режимі. Я планувала передати ці дозиметри в найближчий час моїм захисникам для оприлюднення цієї інформації», – розповіла Тимошенко.

Вона також заявила, що, на її думку, вилучення дозиметрів відбулося за дорученням Адміністрації Президента.

Факт перевірки у палаті Тимошенко підтвердили й у пенітенціарній службі. У повідомленні на сайті відомства йшлося про те, що у палаті знайшли схованку, у якій колишній прем’єр тримала заборонені технічні засоби та невідомі ліки. Захист Тимошенко наголосив, що ніяких невідомих ліків у палаті колишнього прем’єра не було.
XS
SM
MD
LG