Доступність посилання

ТОП новини

Підкуп виборців – найнебезпечніше порушення – Комітет виборців України


Олександр Черненко
Олександр Черненко
У Комітеті виборців України вважають прямий підкуп виборців найнебезпечнішим порушенням для фальсифікації підсумків виборів до Верховної Ради. Про це журналістам заявив голова об’єднання Олександр Черненко.

«На даний момент це переростає в масове явище, і може призвести до того, що на деяких дільницях вибори будуть просто куплені», – зазначив він.

За словами Черненка, під час нинішньої виборчої кампанії підкуп здійснюється за так званою системою піраміди, коли є «десятники», «сотники» і «тисячники».

У Комітеті виборців України розповіли, що такі випадки підкупу зафіксували у Вінницькій та Луганській області. Зокрема на Вінниччині одна з кандидатів у депутати звозить людей на зустрічі, потрапити на які можливо тільки за списком. За приїзд на такий захід людина отримує 50 гривень.

На думку Черненка, особливістю цьогорічної виборчої кампанії є те, що громадяни у більшості своїй розчаровані тим, що немає кандидатів, за яких їм хотілося б голосувати, і тому вони голосуватимуть за того, хто хоча б платить їм гроші.
XS
SM
MD
LG