Доступність посилання

ТОП новини

США: в Україні є порушення вже на стадії підготовки до виборів


Заступник помічника держсекретаря США Томас Меліа
Заступник помічника держсекретаря США Томас Меліа
Уже на стадії підготовки до проведення виборів до Верховної Ради в Україні є відхід від демократичних вимог. Про це на 9-й щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» заявив заступник помічника держсекретаря США, заступник голови бюро з питань демократії, прав людини і праці Томас Меліа.

«Міжнародна громадськість і спостерігачі вже зараз мали оцінити, чи відповідає передвиборча ситуація нормам стандартів демократії та прагненню України йти в Європу. Гадаю, що зараз ця оцінка була б незадовільною», – наголосив Меліа.

Прикладами такого відходу від принципів демократії він назвав «переслідування деяких опозиційних кандидатів, незадовільну організацію виборів, яка матиме наслідки під час підрахунку голосів».

За словами Меліа, у виборчих комісіях немає рівного представництва всіх партій. Він також відзначив обмеження в доступі громадян до інформації, згадавши, зокрема, подіх навколо телеканалу ТВі. Водночас, на його думку, ще є час, щоб змінити ситуацію і «поліпшити оцінку з боку міжнародних спостерігачів».

Парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня.
XS
SM
MD
LG