Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Мельниченко просив у Тимошенко фінансової підтримки і включення у список


Колишній майор держохорони Микола Мельниченко звертався до родини Юлії Тимошенко з пропозицією свідчити на її користь у суді в обмін на певні умови. Про це журналістам повідомив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

За його словами, на початку липня цього року Мельниченко звернувся до родини Юлії Тимошенко і передав лист. У листі зокрема йшлося, що він має підтвердження того, як у 1998-1999 роках Генпрокуратурі дали вказівку порушити проти Тимошенко справу «за будь-яким приводом». Мельниченко, за словами Турчинова, висловив готовність свідчити на боці Тимошенко.

Олександр Турчинов також розповів, що в обмін на свідчення Мельниченко просив у родини Тимошенко фінансової підтримки та включення у виборчий список Об’єднаної опозиції «Батьківщини».

«Коли людина знає правду, вона повинна свідчити безкоштовно», – додав Турчинов.

Наприкінці минулого тижня Микола Мельниченко повідомив, що має записи, які підтверджують, що замовником вбивства Євгена Щербаня у 1996 році виступив Павло Лазаренко, а Тимошенко була однією з тих, хто сплачував за вбивство.

Він також повідомив, що влітку цього року до нього звертався чоловік Юлії Тимошенко, який пропонував Мельниченку свідчити у справі Щербаня проти Віктора Януковича.

Нині Микола Мельниченко перебуває у США. Він заявляє, що готовий співпрацювати з Генпрокуратурою у справі Щербаня.
XS
SM
MD
LG