Доступність посилання

ТОП новини

Першокласних доріг в Україні побудовано близько 200 кілометрів – «Укравтодор» (ВІДЕО)


Якість українських доріг
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Доріг першої категорії, що мають чотири смуги руху – по дві в обох напрямках, в Україні за рік побудовано близько 200 кілометрів. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко.

«Таких доріг побудовано, вірніше, капітально відремонтовано, близько 200 кілометрів. Це насамперед 114 кілометрів траси Київ-Житомир, там зараз завершується облаштування верхнього шару дороги. Така ж ситуація й на ділянці у 81 кілометр дороги Київ-Харків у Київській області. Ще 9,4 кілометра такої дороги відкрито на дорозі Дніпропетровськ-Донецьк. Це все, бо щоб будувати такі дороги, треба мати величезні ресурси», – сказав Євген Прусенко.

Він також зазначив, що ті дороги, які відремонтували за останні роки, нині експлуатуються в нормальному режимі. «Там тріщин немає», – наголосив Прусенко і як приклад навів дорогу Київ-Бориспіль.

Фахівець «Укравтодору» також розповів, що на будівництво доріг виділяється «багато грошей – з точки зору бюджету України». «На ремонт, будівництво, утримання й погашення кредитів у нас за минулий рік було виділено 1,5 мільярда євро. У Німеччині – 79, 5 мільярди євро. Там більша мережа доріг, але, за підрахунками, у Німеччині на кілометр дороги виділяється у 15 разів більше грошей, ніж в Україні», – зазначив Євген Прусенко.

Раніше він повідомив, що кілометр дороги першої категорії в Україні коштує близько 5 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG