Доступність посилання

ТОП новини

Українці зможуть повідомити про порушення під час виборів через інтернет-ресурс


Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» презентувала інтернет-ресурс для контролю за виборами ELECTUA.ORG. Завдяки ньому, за задумом ініціаторів, громадяни зможуть особисто долучитися до контролю за виборами, поінформувавши про відповідні порушення виборчого законодавства під час виборчої кампанії та безпосередньо у день голосування.

«Наші модератори будуть перевіряти інформацію за кількома напрямками: за змістом, за джерелом повідомлення та за контекстом. Окрім того, ми маємо представників у кожній області, а також активно співпрацюємо з іншими громадськими організаціями («Опорою», Комітетом виборців, «Чесно») щодо перевірки отриманих даних про порушення», – розповів керівник проекту Віталій Бохняк.

Він зауважив, що користувачі сайту зможуть переглянути загальну статистику щодо кількості та типу порушень. Водночас, за словами Бохняка, повідомлення також зможуть використовувати правозахисниками, юридичні організації та міжнародні експерти під час моніторингу та аналізу жовтневих парламентських виборів.

Окрім українських фахівців, до створення інтернет-ресурсу для контролю за виборами ELECTUA.ORG залучили експертів із Мексики та США.
XS
SM
MD
LG