Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники заявляють про тортури у дніпропетровській колонії (ВІДЕО)


Громадська організація «Вінницька правозахисна група» заявила в середу, що вимагає перевірки інформації про катування у Дніпропетровській виправній колонії № 89, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За даними організації, інформацію про знущання над засудженими правозахисники отримали за допомогою нелегального інтерв’ю, яке з використанням технічних засобів записали з засудженими Русланом Довгим, який утримується в колонії № 89.

Як заявили в організації, засуджений повідомив, що після оголошення ним голодування на території медичної частини його побили інші засуджені, ймовірно, за вказівкою адміністрації.

«У подальшому тюремна адміністрація відмовилася надавати побитому засудженому допомогу, попри те, що він скаржиться на симптоми, які можуть вказувати на черепно-мозкову травму», – заявили в організації, додавши, що в Україні не діє механізм попередження катувань.

Водночас Вінницька правозахисна група закликала керівництво Державної пенітенціарної служби до негайної перевірки заяви про катування і попросила уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Вікторію Лутковську долучитись до перевірки.

«Ми змушені вкотре закликати Президента України Віктора Януковича ухвалити рішення про відставку голови Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова як людини, яка не здатна і не бажає забезпечити дотримання прав людини в установах виконання покарань», – мовиться в заяві.
Радіо Свобода звернулось із проханням прокоментувати ситуацію до управління Державної пенітенціарної служби в області і чекає на відповідь.
XS
SM
MD
LG