Доступність посилання

ТОП новини

У Києві протестують проти видобутку в Україні сланцевого газу (ВІДЕО)


«Ні» видобутку сланцевого газу в Україні – театралізована акція
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Ні» видобутку сланцевого газу в Україні

Під стінами Міністерства екології та природних ресурсів України відбулася театралізована акція за заборону роботи на території України нафтогазових корпорацій Shell і Chevron.

У Міжнародний день проти фрекінгу учасники акції – члени Української молодіжної кліматичної асоціації – розіграли сценку, в якій висловили негативне ставлення до видобутку сланцевого газу. Активісти вважають процес видобутку цього газу шкідливим для довкілля.

«Багато країн Європи, дізнавшись про загрози від видобутку сланцевого газу, наклали мораторій. Це Франція, Болгарія, Румунія, Швеція та інші країни. Натомість в Україні це називається нашим безпечним майбутнім. Україна – густонаселена країна, і якщо почати встановлювати у нас через кожні 150 метрів свердловини глибокого буріння, це сплюндрує останні природні куточки», – заявив заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Натомість голова Спілки геологів України Павло Загороднюк вважає залучення до видобутку сланцевого газу великих компаній позитивом. «Компанія Shell уклала угоду з «Укргазвидобуванням», і треба подякувати цій компанії, що вона ризикує гігантськими грішми, щоб подивитися, чи є щось в Україні на великих глибинах», – зазначив Загороднюк.

Фрекінг – гідророзрив земних пластів – технологія, яку використовують під час видобутку сланцевого газу.

Наразі дані про те, де саме в Україні буритимуть свердловини для видобутку сланцевого газу, не оприлюднюють. Загалом найбільш газоносними в Україні є Юзівське та Олеське родовища: їхні запаси оцінюють у щонайменше 7 трильйонів кубометрів.
XS
SM
MD
LG