Доступність посилання

ТОП новини

Чеська поліція знайшла джерело походження отруйного алкоголю


Поліція Чехії повідомила, що вже знайшла джерело походження отруєного метанолом алкоголю.

За інформацією прокурора міста Злін Романа Кафки, заарештовані дві особи: громадяни Чехії, яких звинуватили в умисному змішуванні алкоголю з отруйним метанолом. Їм загрожує до 20 років позбавлення волі. Усього під слідством у зв’язку з розслідуванням справи понад 40 осіб – усі чеські громадяни.

Станом на понеділок, 24 вересня, в Чехії від отруйного алкоголю померло вже 25 осіб.

Поліції вдалось встановити весь ланцюг виробників отруйного алкоголю аж до вершини піраміди. Найважливішим завданням зараз залишається встановити мережу його поширення як до крамниць, так і до системи ресторанів і барів. У цілому на чеському ринку було поширено 15 тисяч літрів отруєного смертельним метанолом алкоголю.

У зв’язку з трагічними подіями 10 днів тому в Чехії була запроваджена заборона продажу алкоголю міцністю понад 20 градусів. Заборона також стосується експорту цих напоїв, що чутливо позначилося на виробництві таких відомих марок, як, наприклад, знаменитий чеський лікер Becher.

Заборона продажу алкоголю понад 20-відсоткової міцності коштуватиме Чеській Республіці в понад 1 мільйон американських доларів щодня. Зокрема, виробники і продавці алкоголю недораховують щоденно в середньому 750 тисяч доларів прибутків.
XS
SM
MD
LG