Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: податок на розкіш може розглянути нинішній парламент


Закон про запровадження податку на розкіш може бути розглянутий ще у парламенті цього скликання. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив віце-прем’єр – міністр соціальної політики, заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко.

Водночас причиною того, що податок досі не запроваджений, Сергій Тігіпко назвав непорозуміння між фракціями парламентської більшості – Партії регіонів та Компартії.

«Спрацьовує певна політична конкуренція. Всім зрозуміло: якщо буде ухвалений той законопроект, який вносила Партія регіонів, то більше політичних плюсів перейде на неї. Гадаю, що це просто нерозумна політична конкуренція, яка перевищує інтереси держави», – наголосив Тігіпко.

Раніше в ефірі Радіо Свобода лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що «в урядовому проекті, який запропонований, не передбачається податок на розкіш».

Ще у березні 2012 року Президент України Віктор Янукович обіцяв, що Верховна Рада ухвалить податок на розкіш. Водночас він додав, додав, що вважає природним гальмування процесу ухвалення подібних законів: «Коли йдеться про «дай або віддай», одразу, як кажуть, включаються всі можливі і неможливі сили, щоб не віддати».
XS
SM
MD
LG