Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкіна: законопроект про наклеп не спрямований проти журналістів


Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Юлія Льовочкіна вважає, що законопроект щодо кримінальної відповідальності за наклеп був проголосований у першому читанні «без будь-яких посягань на свободу слова».

Про це вона сказала у коментарі Радіо Свобода.

«Перш за все цей законопроект стосувався того, щоб посадові особи (прокурори, судді, наприклад), які мають службову інформацію, не давали коментарів з приводу відомих людей і не псували їх репутацію», – наголосила народний депутат.

При цьому вона зазначила, що планує голосувати за цей законопроект і в другому читанні. Однак лише тоді, коли документ «не матиме обмежень свободи слова і захищатиме права людини».

У вівторок в Україні стартувала акція протесту «Захисти своє право знати. Скажи «ні» закону про наклеп». Її ініціатори закликають не допустити ухвалення цього закону. Вони вважають, що імовірне ухвалення цього закону «знищить свободу висловлювань у країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитися від будь-якої критики влади».

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».
XS
SM
MD
LG