Доступність посилання

ТОП новини

Прес-офіс секретаріату ООН: підхід до преси Президента Януковича після виступу в ООН було скасовано «з невідомих причин» (ДОКУМЕНТ)


Прес-офіс секретаріату ООН підтвердив на прохання Радіо Свобода, що підхід до преси Президента України Віктора Януковича, запланований на 26 вересня, було скасовано «в останню хвилину з невідомих причин».

На підтвердження цієї інформації прес-офіс секретаріату ООН надіслав свій розклад прес-конференцій та брифінгів на 26 вересня, згідно з яким Президент України Віктор Янукович мав виступати о 10:15 місцевого часу.

Прес-служба Адміністрації Президента України у листі до Радіо Свобода заявила, що ця інформація, про яку Радіо Свобода повідомило напередодні, «не відповідає дійсності».

«Програмою робочого візиту Президента України Віктора Януковича до Сполучених Штатів Америки був передбачений підхід до представників українських засобів масової інформації у вівторок, 25 вересня. Про захід було повідомлено усіх представників ЗМІ, які акредитувалися у Прес-службі АПУ для висвітлення робочого візиту Глави держави. Підхід відбувся у запланований час, про що свідчить вихід відповідних новин у низці ЗМІ. Жодних інших прес-конференцій Президента України у Нью-Йорку програмою візиту не передбачалося», – мовиться у листі прес-служби Адміністрації Президента.

Скасування підходу до преси після виступу Президента Януковича викликало здивування західних журналістів, які не були запрошені на його виступ перед українськими журналістами напередодні і готувалися поставити йому запитання після його виступу на Генеральній асамблеї ООН.
XS
SM
MD
LG