Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв у Ялті: російсько-український діалог вічний


До кінця поточного року запланований державний візит до Росії Президента України Віктора Януковича. Про це повідомив голова українського уряду Микола Азаров на зустрічі під час саміту СНД в Ялті з його російським колегою Дмитром Медведєвим.

Азаров назвав нинішні переговори двох глав урядів дуже важливими.

Крім того, прем’єр України наголосив на необхідності доручити секретарям погодити дату десятого засідання російсько-українського комітету з економічного співробітництва.

У свою чергу Дмитро Медведєв подякував українському прем’єру за організацію зустрічі глав урядів СНД. «Час і місце обрано правильно», – зауважив голова російського уряду.

Він наголосив, що було досягнуто всіх домовленостей, які планувалися. «Що стосується російсько-українського діалогу, то він невичерпний і за глибиною, і за кількістю питань, як вирішених, так і ні», – зазначив Медведєв.

Спостерігачі вважають, що саміт СНД в Ялті не дає Україні можливості вирішити важливі для неї питання ціни на російський газ та низку інших проблем у торгівлі з Росією, яка займає жорстку позицію і заявила напередодні саміту в Ялті, що Україна може вирішити проблеми газу, торгівлі лише в рамках Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі.
XS
SM
MD
LG