Доступність посилання

ТОП новини

Хабарі на Південній митниці в Одесі, вилучено 870 тисяч доларів


Денис Черних вражений масштабами розслідуваної афери
Денис Черних вражений масштабами розслідуваної афери
Одеса – Вилучення 870 тисяч доларів зі службових приміщень Південної митниці Одеська обласна прокуратура називає своєю наймасштабнішою акцією з початку року. За підозрою у хабарництві прокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців митниці.

Приводом для обшуку стала оперативна інформація міжрегіонального
відділу по боротьбі з економічними злочинами. Як повідомили у прокуратурі області, кошти, незаконно отримані від підприємців, особливо ніхто не приховував – вони були на видному місці. Після обшуку було порушено карну справу проти начальника та головного інспектора митного посту. Чиновників підозрюють у вимаганні та отриманні хабара за проведення митного оформлення 11 контейнерів вантажу.

Ступінь причетності до злочину начальника Південної митниці Олександра Вдовиченка слідство ще з’ясовує – відтак його не затримували. Водночас Державна митна служба у вівторок звільнила його з роботи. Заступник прокурора Одеської області Денис Черних каже, що треба діяти суворо.

«Я вважаю, що коли ми говоримо про такі суми – це резонансна сума – і, звісно, здоровий глузд підказує, що це важкий злочин, і коли б я обирав запобіжні заходи – я не хочу відповідати за все відомство чи за суд – я б обрав утримання під вартою», – заявив заступник прокурора Одеської області Денис Черних на брифінгу.

Він також повідомив, що минулого тижня прокуратура провела обшуки у податковій міліції Одеської області, де вилучила чимало доказів, котрі свідчать про незаконні дії чиновників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG