Доступність посилання

ТОП новини

Ромні: США мають твердіше діяти на світовій арені


Мітт Ромні виступає з зовнішньополітичною промовою в Військовому інституті Вірджинії, 8 жовтня 2012 року
Мітт Ромні виступає з зовнішньополітичною промовою в Військовому інституті Вірджинії, 8 жовтня 2012 року
Кандидат на президента США від Республіканської партії Мітт Ромні, виступаючи сьогодні з передвиборчою промовою на зовнішньополітичні теми, критикував свого суперника, чинного президента і кандидата від Демократичної партії Барака Обаму й заявляв, що в разі його перемоги зовнішня політика США буде значно твердіша.

Виступаючи в Військовому інституті Вірджинії в місті Лексинґтоні в штаті Вірджинія, він, зокрема, заявив, що в переговорах із Росією щодо системи протиракетної оборони він не припускатиме ніякої «гнучкості» і створить дієву систему ПРО. Це була відповідь Ромні на слова Обами раніше цього року, коли президент США сказав своєму тодішньому російському колезі Дмитрові Медведєву, що виявить більше гнучкості в цій справі в разі свого переобрання; фразу, не призначену для сторонніх вух, почули завдяки невимкненому мікрофонові.

Ромні також пообіцяв у разі перемоги скасувати значні скорочення в оборонній галузі, запроваджені Обамою, які він назвав «свавільними» й такими, що «руйнують збройні сили».

Він також наголосив на своїх намірах щодо Ірану – запровадити нові, ще суворіші санкції, – і щодо Сирії – підтримувати і озброювати сирійських повстанців, щоб вони мали змогу перемогти збройні сили сирійського уряду. За словами Ромні, за часи влади Обами ризик конфлікту на Близькому Сході зріс.

Президентські вибори у Сполучених Штатах відбудуться цього року 6 листопада.
XS
SM
MD
LG