Доступність посилання

ТОП новини

Путін не зміг допомогти журавлям-стерхам


Молоді птахи рідкісного виду журавля – стерха, з якими на мотодельтаплані літав президент Росії Володимир Путін, незважаючи на зусилля орнітологів, не змогли відлетіти на південь разом з іншими дикими птахами.

У вересні орнітологи реалізували проект «Політ надії». Головною метою його була підготовка вирощених у розплідниках стерхів до перельоту на південь. Вирощені в неволі перелітні птахи не зможуть самостійно літати на зимівлю – їм необхідний дорослий дикий журавель, який би показав маршрут. Тому вчені навчали цих стерхів за спеціальною методикою літати за дельтапланом, замаскованим під їхнього родича. Але з цього нічого не вийшло.

В експерименті орнітологів брав участь і глава Кремля Володимир Путін. Він піднімався зі стерхами на мотодельтаплані, намагаючись таким чином привернути увагу до цих птахів, які є на сьогодні на межі зникнення.

Незважаючи на невдачу проекту «Політ надії», Путін все ж і надалі буде цікавитися долею стерхів. За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, програму збереження популяції цих журавлів продовжать.
XS
SM
MD
LG