Доступність посилання

ТОП новини

У Росії допитують опозицію через новий антиопозиційний телефільм


Сергій Удальцов (п) прибуває на допит у Слідчому комітеті Росії 11 жовтня 2012 року
Сергій Удальцов (п) прибуває на допит у Слідчому комітеті Росії 11 жовтня 2012 року
Координатор російського опозиційного об’єднання «Лівий фронт» Сергій Удальцов дав сьогодні свідчення у Слідчому комітеті Росії у процесі перевірки, яку здійснюють правоохоронці після трансляції на провладному телеканалі НТВ нового фільму, спрямованого проти опозиції, «Анатомія протесту-2».

Як заявили у Слідчому комітеті, Удальцов підтвердив заявлений у телефільмі факт переговорів із громадянами Грузії і пояснив, що їхньою метою було знайти джерела легального фінансування «Лівого фронту» і що в них не йшлося про організацію протиправних дій на території Росії.

Удальцов, зі свого боку, заперечив цю заяву і наголосив, що не казав слідчим нічого подібного, бо ніяких зустрічей із громадянами Грузії взагалі не мав. За його словами, він сподівається, що Слідчий комітет зможе «встановити істину і викрити наклепників».

«Анатомія протесту-2» є вже другою частиною антиопозиційного телефільму каналу НТВ, яку, як і першу частину, опозиція звинувачує в наклепі на неї. У ній стверджувалося, зокрема, про нібито зустрічі Удальцова з представниками влади Грузії на теми фінансування силового скинення влади в Росії.
XS
SM
MD
LG