Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрацію Президента оточили хрестами (ВІДЕО, ФОТО)


З хрестами проти біометричних паспортів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Понад тисяча вірян УПЦ (МП) прийшла під Адміністрацію Президента протестувати проти запровадження біометричних документів в Україні. Учасники пікету вимагають від Президента ветувати законопроект № 10492 «Про єдиний державний демографічний реєстр», передає кореспондент Радіо Свобода.

Мітингувалькики тримають у руках релігійну символіку, хрести, прапори, хоругви та ікони. Учасники пікету читають молитви, закликаючи Президента дослухатись до їхніх вимог.

Як стверджують організатори акції, біометричні документи відкриють широкі можливості для маніпуляцій та шахрайства. Запровадження використання подібних механізмів ідентифікації особи, за їхніми словами, порушує не лише релігійні, а й правові норми.
Мітингувальники передали звернення та зібрані підписи представникові Адміністрації Президента.

Організатори пікету заявляють, що поки не визначились із подальшими діями. Вони запевняють, що діятимуть у рамках законодавства. На мітингу виголошувались пропозиції розбити наметове містечко під Адміністрацією Президента або ж зупинити рух транспорту біля Верховної Ради. Поки що учасники акції вирішили залишатись на Банковій до вечора.
XS
SM
MD
LG