Доступність посилання

ТОП новини

Янукович про агітацію в ЗМІ: хто платить, той і замовляє музику


Президент України Віктор Янукович запевняє, що втручатися в роботу ЗМІ з питання агітації за одного чи іншого кандидата в народні депутати з боку влади неможливо.

«Що стосується ЗМІ, також створений такий центр (з моніторингу за порушеннями виборчого законодавства). Це комітет із телебачення та радіомовлення, в якому здійснюється облік. І сьогодні змусити якесь друковане видання або телебачення когось показувати, а когось не показувати, практично неможливо. Усе це відбувається за гроші політичних партій або окремих кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах», – сказав Янукович на зустрічі з керівниками церков та релігійних організацій сьогодні в Києві.

«Як то кажуть, хто платить, той і замовляє музику», – додав Президент.

За словами Януковича, для нього важливо, щоб демократичні принципи в країні працювали не лише стосовно виборів, а й у повсякденному житті. Президент вкотре запевнив, що влада не має наміру втручатися у виборчий процес.

Президент також наголосив, що церква не повинна втручатися в політичний процес, зокрема, процес виборів.

«Я знаю, що є людський чинник, і ви не можете вимагати від священиків, щоб вони когось не підтримували, а когось підтримували. Але робити публічно цю роботу – ми маємо з вами домовитися, щоб цього не було», – сказав Янукович.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня.
XS
SM
MD
LG